Officiële opening Scholencampus Beringen

25 april 2017

Scholencampus Beringen, het grootste project van Scholen van Morgen én de grootste campus van Vlaanderen, werd officieel geopend.

Onder andere Jo Vandeurzen (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin), Wouter Beke (voorzitter CD&V), Lieven Boeve (directeur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen), Maurice Webers (burgemeester stad Beringen) en Philippe Monserez (programmadirecteur Scholen van Morgen bij AG Real Estate) woonden de opening bij.

Tijdens de academische zitting had minister Vandeurzen het onder meer over de lange voorbereiding die vaak voorafgaat aan de realisatie van een scholenbouwproject. "Een hele geschiedenis wordt bekroond met datgene wat vandaag ingehuldigd wordt", vatte hij inderdaad een lange periode samen: vanaf de eerste vergadering van de kerngroep van het schoolbestuur 10 jaar geleden, tot instap in Scholen van Morgen en vervolgens een realisatie van de Scholencampus op een bouwperiode van 26 maanden.

Rik Proost, tot voor kort algemeen directeur van het Spectrumcollege, sprak zich lovend uit over de partners:

  • osar architects, "die zich met hart en ziel inzetten voor het bouwproject en de school altijd zagen als partner, nooit als klant"
  • Aannemer Interbuild-BAM Contractors, "die binnen de deadline de eisen van het schoolbestuur vertaalde in een scholencomplex dat zijn gelijke niet kent"
  • En Scholen van Morgen "als scheidsrechter tussen alle partijen en zonder wie we dit project gewoonweg niet hadden kunnen realiseren"

Scholencampus Beringen is een domeinencampus voor basisschool De Beerring, de 3 bovenbouwscholen van het Spectrumcollege en de bestaande middenschool Sint-Jan van het Spectrumcollege. Sinds de krokusvakantie is de nieuwe campus volledig in gebruik. Op een bouwtermijn van 26 maanden verrees 27.500 m² nieuwbouw op een site van 6,5 hectare. Dat is goed voor 450 klaslokalen ten gunste van 2000 leerlingen en een competitiesporthal die ook opengesteld wordt voor de buurt.

> Bekijk Scholencampus Beringen in 360°

Blijf op de hoogte

Volg ons

Algemene foto's