Eerste vergunning verkregen

28 september 2018

We kijken ernaar uit om alle nieuwe Scholen van Morgen om te toveren van animaties naar realisaties. Daarvoor timmeren we samen met de architectenteams, scholen en overheden flink aan de weg. Met resultaat ... want sinds vorige week is de eerste omgevingsvergunning een feit!

  • 1 omgevingsvergunning verkregen

De eerste omgevingsvergunning is een feit. SBSO Rumbeke – Campus Ter Sterre in Moorslede is de gelukkige. We zijn zeer tevreden met een doorlooptijd van maar 2 maanden tussen indiening en ontvangst van de vergunning. En we zitten niet stil: nu bereiden we het aanbestedingsdossier voor.

  • 8 vergunningsaanvragen ingediend

Voor 8 andere Scholen van Morgen-projecten hebben we de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend. Nu is het wachten op uitsluitsel. Voor 7 van deze projecten is de vergunning alvast “volledig en ontvankelijk” verklaard. . Het gaat over de scholen in Genk, Geluwe, Mol, Ruisbroek, Retie, Torhout en Bredene. En voor het VTI Brugge is de vergunning net ingediend.

  • 6 andere scholen in vergunningsfase

De volgende 6 projecten zitten ook in de vergunningsfase, maar daar zijn we bezig met de opmaak of de goedkeuring van het vergunningsdossier. Om precies te zijn, liggen de vergunningsdossier voor de scholen in Wilrijk, Gent en Vilvoorde ter goedkeuring bij de inrichtende macht. Daarna vertrekken die naar het Omgevingsloket. De dossiers voor Izegem, Wechelderzande en Leuven worden afgewerkt.

  • 2 projecten in fase voorontwerp

Tot slot zijn er nog Blue Gate Antwerpen en KCST en Technicum Sint-Truiden. Voor Antwerpen is het voorontwerp doorgestuurd ter goedkeuring en voor Sint-Truiden is het voorontwerp in opmaak.

Voor alle 17 scholen van deze tweede reeks Scholen van Morgen streven we ernaar om kwalitatieve projecten uit te werken en om die snel om te zetten in realiteit. De noden aan nieuwe schoolinfrastructuur zijn immers hoog.

Blijf op de hoogte

Volg ons