Minister Crevits en kindergemeenteraad Lille metselen eerste stenen

25 april 2018

Op dinsdag 24 april 2018 werd officieel de eerste steen gelegd van de nieuwe basisschool in Gierle.

In februari 2018 is de aannemer MBG gestart met het inrichten van de werf. Ondertussen zijn de oude schoolgebouwen afgebroken en is de vloerplaat voor de nieuwbouw gestort. De bouwfase zal in totaal een 16-tal maanden duren. Het doel is om de school bij het begin van het schooljaar 2019-2020 in gebruik te nemen.

Langs de Kloosterstraat in Gierle zal een moderne, energiezuinige nieuwbouw voor de gemeentelijke basisschool van Gierle uit de grond rijzen. De nieuwe klassenvleugel zal bestaan uit 12 ruime klassen, lokalen voor levensbeschouwing, crea en technologie. Ook komen er lokalen voor de ondersteunende diensten, een zorglokaal en een sanitair blok.

De sterk verouderde gebouwen op het domein worden gesloopt, met uitzondering van de kapel en de oude tuinmuur. De kapel wordt geïntegreerd in het project. Ze krijgt op het gelijkvloers een polyvalente ruimte en op de verdieping een eetzaal.

Architect De Ruysscher zet in de nieuwbouw sterk in op transparantie met grote raampartijen en met openheid tussen de lokalen door middel van een vide in de centrale gang. Ook de omgeving krijgt de nodige aandacht. Er komen speelvriendelijke en groene speelplaatsen en een grote fietsenstalling.

Bekijk hier het fotoalbum >

Blijf op de hoogte

Volg ons