150 Scholen van Morgen!

22 december 2017

De 150ste School van Morgen staat in Duffel

Vandaag, 22 december 2017, leverden we de 150ste School van Morgen op. 't Kofschip in Duffel, een gemeentelijke basisschool voor 345 leerlingen, was de gelukkige.

We begonnen er met bouwen, samen met KPW Architecten en aannemer IBO, op 16 september 2015. 14 maanden later werkten we de 1ste fase van de nieuwbouw af: een kleuterschool en gebouw met refter en klaslokalen. En vandaag was er dan ook de 2de fase klaar voor gebruik: een blok voor personeel en administratie en het Initiatief Buitenschoolse Opvang. Samen is dit goed voor 1.951 m² nieuwbouw en verbouwing.

Wat betekent bouwen met Scholen van Morgen voor de scholen zelf?

Een publiek-private samenwerking om 165 scholen te bouwen volgens de DBFM-formule (Design - Build - Finance - Maintain): bij opstart was een nieuw en uitdagend concept, voor alle betrokken partijen. Maar de ambitieuze beloftes werden waargemaakt.

We trokken naar Roeselare om de ervaring van een van onze grootste klanten te vragen: wat betekent bouwen met Scholen van Morgen voor jullie? Scholengroepen Arkorum en Sint-Michiel realiseerden immers maar liefst 6 uiteenlopende projecten binnen DBFM. Alle 6 projecten zijn intussen in volop in gebruik. Tijd om samen een genuanceerde balans op te maken:



Blijf op de hoogte

Volg ons

Algemene foto's