Extra Scholen van Morgen?!

19 januari 2016

Vorige week sprak minister van Onderwijs Hilde Crevits met De Tijd over de btw-verlaging op scholenbouw. Daarin zette ze het licht op groen om deze btw-verlaging ook aan te wenden om extra Scholen van Morgen te realiseren. Door de btw-verlaging zouden de totale investeringskosten van het programma dalen met ongeveer 160 miljoen euro. Daarmee kan er voor 80.000 m² nieuwe scholen gerealiseerd worden. Toch is het nog even afwachten, want de onderhandelingen tussen de verschillende partijen over de contractuele en pragmatische aspecten zijn nog maar net opgestart.

Zoals Crevits aangeeft in hetzelfde interview “zijn onderhandelingen gestart met de private partner en met de scholen op de reservelijst van Scholen van Morgen die tot nu toe niet konden bouwen omdat de totale investeringskosten al bereikt waren”. Enige voorzichtigheid is dus zeker nog geboden.

Toch kijken ook wij al uit naar de nieuwe mogelijkheden die deze btw-verlaging biedt en naar de ongetwijfeld zeer boeiende projecten die erbij kunnen komen.

Een update van dit artikel lees je hier: Minister kondigt 17 extra Scholen van Morgen aan

Blijf op de hoogte

Volg ons