Minister kondigt 17 extra Scholen van Morgen aan

14 april 2016

Dankzij de btw-verlaging op scholenbouw van 21 naar 6 procent kunnen er heel wat extra scholen gebouwd worden, zowel via reguliere financiering als binnen Scholen van Morgen.

“Voor het DBFM-programma Scholen van Morgen gaat het om een extra investering van 160 miljoen euro. Met die middelen kunnen we 17 extra schoolbouwprojecten in de verschillende onderwijsnetten realiseren, ten voordele van ongeveer 8.000 leerlingen, aldus minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Door de btw-verlaging die begin dit jaar officieel werd ingevoerd, komt er inderdaad budget vrij binnen Scholen van Morgen om bijkomende schoolinfrastructuur te realiseren. De Vlaamse regering publiceerde de lijst van projecten die zij bijkomend wensen te realiseren. Je kan het persbericht van het kabinet Crevits en de lijst met de 17 geselecteerde scholen nalezen op de website van de minister: http://www.hildecrevits.be/nl/extra-investeringen-...

UPDATE 18 juli 2016: Het contract voor de opdracht voor de realisatie van deze scholen is door de Vlaamse Regering ondertekend. De operationele activiteiten voor deze extra projecten zullen vermoedelijk niet lang op zich laten wachten. Wij houden je op de hoogte.
Lees het persbericht hierover op de website van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/contract-voor-1...

UPDATE 29 september 2016: Vlak voor de zomervakantie organiseerden we een algemene infosessie en momenteel bezoeken we deze scholen een eerste keer om de individuele projecten zo snel mogelijk op te starten. Bij VTI Brugge, Rozenberg in Mol, Trapop in Retie en De Krinkel in Ruisbroek staan ze alleszins te popelen om te starten, want daar werden alle individuele contractuele formaliteiten al afgehandeld. Zo kunnen we starten met het ontwerptraject en de concretisering van hun dromen.

Opgelet: Er blijkt wat verwarring te zijn over een nieuw initiatief van de Vlaamse regering om in de verdere toekomst nog meer scholen te realiseren met private partners via een DBFM-formule. Lees daarover het persbericht van minister Crevits. Dat initiatief (4 kleinere DBFM-bundels, goed voor zo’n 50 schoolbouwprojecten) staat echter helemaal los van Scholen van Morgen.

Blijf op de hoogte

Volg ons