Werfongeval met torenkraan in Kortrijk

10 mei 2016

Gisteren, dinsdag 9 mei, vond een ernstig ongeval plaats op de werf aan RHIZO Campus Oost in Kortrijk. De torenkraan kwam neer op de bestaande sporthal. De kraanmachinist kwam daarbij om het leven. 3 arbeiders raakten lichtgewond. De leerlingen waren niet aanwezig in de sporthal en kwamen dus niet in gevaar.

Als bouwheer van het Scholen van Morgen-programma wensen wij in eerste instantie ons medeleven uit te drukken aan de naasten van het slachtoffer. We bedanken ook de hulpdiensten, de stad Kortrijk, de schooldirectie en de aannemer voor hun doortastend optreden.

De oorzaak van het ongeval is momenteel nog niet bekend. Samen met de experten, de aannemer en de veiligheidscoördinator onderzoeken we hoe dit is kunnen gebeuren. In tussentijd werden wel reeds alle geldende veiligheidsmaatregelen met betrekking tot (toren)kranen herhaald en bovenaan de agenda geplaatst voor alle andere actieve werven binnen het programma “Scholen van Morgen”. Zodra we beschikken over de resultaten van het onderzoek rond het ongeval zullen er zo nodig extra aanbevelingen geformuleerd en geïmplementeerd worden.

Lees ook de officiële communicatie van :

Stad Kortrijk: http://www.kortrijk.be/nieuws/ongeval-torenkraan
Aannemer STRABAG: http://www.strabag.be/databases/internet/_public/c... en http://www.strabag.be/databases/internet/_public/c...

Blijf op de hoogte

Volg ons