Hoe gaat het met de projecten in design?

10 november 2016

De vorderingen van onze projecten in design zijn niet altijd even zichtbaar. Daarom bezorgen we je graag een update. Van onze 165 initiële projecten zitten er vandaag (10 november 2016) 8 projecten in de ontwerp- of aanbestedingsfase. Voor sommige bouwprojecten verloopt de opstart echter moeilijker dan voor andere. Bezwaren tegen vergunningen of archeologische onderzoeken zijn helaas niet te voorzien of te voorkomen.

Niettemin blijven we vooruitgang boeken:

3 projecten zitten in de laatste fases voor de start van de bouwwerken:

  • Sint-Jozef Schoten: op 1 december 2016 geven we het aanvangsbevel aan aannemer Hooyberghs (THV Juvalho). Dat wil zeggen dat de voorbereidende bouwwerken vanaf dan starten.
  • Ursulinen Mechelen: op 24 oktober 2016 tekende aannemer IBO (THV IDIB) het contract voor bouw en 30 jaar onderhoud van dit project. De volgende stap is dat het schoolbestuur het definitieve contract tekent. En dan kunnen we begin 2017 ook voor deze school starten met de bouwwerken.
  • GISO Machelen: momenteel zijn de geïnteresseerde aannemers (en dat zijn er heel wat) bezig met het opstellen van hun offertes. Wanneer we die eind deze maand ontvangen, kunnen we de volgende stappen nemen om dit project te gunnen aan een aannemer.

Voor Campus Cadix verwachten we deze maand nog de bouwvergunning te ontvangen. Daarna kunnen we verder werken aan de publicatie van het aanbestedingsdossier.

Voor de scholen in Ledegem en Beersel dienen we dit jaar nog de vergunningsaanvraag in. Helaas liep de vergunningsaanvraag voor beide projecten een maand vertraging op. Dit is te wijten aan overbevraging van de archeologen, ten gevolge van de nieuwe archeologienota van Agentschap Onroerend Erfgoed Vlaanderen. Meer over deze problematiek lees je onder andere in dit artikel van het NAV.

De dossiers van Gemeentelijke Basisschool Gierle en Technische Scholen Mechelen zitten al meer dan 2 jaar vast door een vergunningsbetwisting. Voor deze 2 projecten in Gierle (Lille) en Mechelen kunnen we momenteel geen acties ondernemen, tot onze spijt.

Behalve deze 8 "initiële" projecten, behoren ook de 17 extra Scholen van Morgen nu tot de designfase. Meer over die extra projecten lees je in dit nieuwsbericht.

Blijf op de hoogte

Volg ons