Dag van de Architectuur 11 oktober 2015

06 oktober 2015

Elke dag wordt architectuur door bewoners en gebruikers beleefd, gemaakt en meegemaakt. Die co-creatie en beleveniswaarde vormen samen het thema van de Dag van de Architectuur 2015. Op zondag 11 oktober kan je in meer dan 90 opmerkelijke gebouwen ontdekken hoe architectuur vorm geeft aan onze leefwereld.

Crèches, scholen, gezinswoningen, groepswoningen, sporthallen, universiteiten, verzorgingstehuizen, ... in Vlaanderen en Brussel zetten hun deuren open voor gratis bezoeken, rondleidingen en/of activiteiten. En daarbij kunnen Scholen van Morgen natuurlijk niet ontbreken.

Deze 2 Scholen van Morgen kan je in primeur bezoeken op de Dag van de Architectuur:

  • Technisch Instituut Sint-Paulus (Mol)

Net opgeleverd op 29/09, maar nu al klaar om het brede publiek te verwelkomen is het TISP in Mol. De nieuwbouw van ruim 2.300 m² doet dienst als virtuele middenschool: hier volgt de eerste graad van verschillende scholen technologische vakken. Ingrepen van TEEMA architecten zoals gekleurd glas, een transparante traphal, een opvallende vloer vergroten de belevingskwaliteit. Lees meer op http://teema-architecten.blogspot.be/2015/10/dag-v...
Breng een gratis bezoek aan TISP Mol: http://dagvandearchitectuur.be/2015/website/progra...

  • Sint-Eduardusinstituut (Merksem)

HASA architecten leidt je rond op deze campus die pas uitgebreid werd met ruim 2.500 m² nieuwbouw (opgeleverd op 14/08). 2 schoolgebouwen met moderne klas-, vak- en labolokalen en een nieuwe refter en sporthal bieden een oplossing voor het plaatsgebrek. Herkenbaarheid, circulatie en de groene omgeving waren centrale elementen in het ontwerp.
Reserveer je gratis rondleiding in Sint-Eduardusinstituut Merksem http://www.dagvandearchitectuur.be/2015/website/pr...

_____________________________________________________________________

Dag van de Architectuur
zondag 11 oktober 2015 - van 10 uur tot 18 uur - in Vlaanderen en Brussel
http://www.dagvandearchitectuur.be/

Blijf op de hoogte

Volg ons

Algemene foto's