21.000 leerlingen starten in een nieuwe school

31 augustus 2016

Tientallen scholen zullen zich de zomer van 2016 nog lang herinneren. Ze zeiden hun oude klaslokalen vaarwel om op 1 september in te trekken in een modern schoolgebouw dat gerealiseerd werd via de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen. Tussen 1 juli en 31 augustus werkte AG Real Estate, de afgevaardigd bouwheer, 31 Scholen van Morgen-projecten af aan een ritme van gemiddeld 4 per week. Dit brengt het totale aantal opgeleverde schoolprojecten op 77.

Philippe Monserez, Scholen van Morgen-programmadirecteur bij AG Real Estate: “Het ideale moment om een nieuw gebouw in gebruik te nemen, is bij de start van een schooljaar. Dit in gedachten, is er de voorbije maanden veel werk verzet. Dankzij een goede voorbereiding en samenwerking met alle betrokken partijen konden we de ambitieuze planning aanhouden. Deze zomer werden 31 schoolgebouwen opgeleverd, goed voor een ongeziene 120.000 m² gebouwoppervlakte. Nu ben ik vooral benieuwd naar de reacties van alle kinderen, ouders en leraren die straks de scholen binnen stappen.”

Alle afgewerkte scholen ontdekken? Klik hier.

Bekijk op Facebook enkele sfeerbeelden van de start van het schooljaar in GO! Atheneum De Feniks (Brakel), PSBLO De Zeppelin (Assenede), Sint-Lievenspoort (Gent), Scholencampus Peer, De Vogelzang (Oostakker), Groenhove campus Technx (Waregem) en De Groene Kouter (Zwevegem).

Ook minister Crevits beleefde onze eerste schooldag mee. Zij ging op bezoek in de Gemeentelijke Basisschool van Waasmunster. Daar vierden ze de start van hun bouwwerken vandaag met een eerstesteenlegging.

Bekijk het fotoalbum op Facebook »


Blijf op de hoogte

Volg ons