Vrije Basisschool Sint-Jozef Peutie

Peutie
Projectnummer
287-000.V
Adres
Kerkstraat 14, 1800 Peutie
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Aannemer THV
Reynders B&I-Antwerpse Bouwwerken-Valens
Specifieke Aannemer
Reynders
Architect
L&A ARCHITECTS-ENGINEERS bv bvba
In gebruik
1.453 m2
Oppervlakte
241
Leerlingen

Naast de aantoonbare leerlingendruk kampt Sint-Jozef al jaren met infrastructurele problemen. Het gebouw gelegen aan de Kerkstraat is verouderd en hoewel de school een 230 leerlingen telt, ontbreken een aantal elementaire voorzieningen. Het project omvat een nieuwbouw van 1.453 m² met 8 klaslokalen (4 kleuterklassen op GV en 4 lagere school klassen op +1), nieuw sanitair, administratieve ruimtes en refter op gelijkvloers, en turnzaal en kleedkamers op +1. Volgende omgevingswerken worden aangelegd: open speelplaats, kleutertuintjes en 2 overdekte speelplaatsen.

Door de afbraak van een bestaande hangar kan er voldoende bouwruimte worden gerealiseerd voor het nieuwe schoolgebouw. Door de afbraak van een binnenruimte tussen de huidige gebouwen wordt er meer licht naar de huidige klassen gebracht en kan er een nieuwe overdekte speelplaats gebouwd worden.

Al deze ingrepen zijn uitgetekend door L&A Architects-Engineers. THV Reynders B&I - Antwerpse Bouwwerken - Valens staat in voor de bouwwerken en nadien voor het onderhoud.

Volg ons

Algemene foto's


Eerste steen 287 PeutieBekijk het album op Flickr