Technisch Instituut Sint-Carolus

Sint-Niklaas
Projectnummer
408-000.V
Adres
Veldstraat 55, 9100 Sint-Niklaas
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Aannemer THV
Jan De Nul - Van Laere
Specifieke Aannemer
Jan De Nul
Architect
Tom Thys architecten - AR-TE - Stabo
In gebruik
2.207 m2
Oppervlakte
800
Leerlingen

Het DBFM-project voor Technisch Instituut Sint-Carolus is een nieuwbouw die kadert binnen een ruimer masterplan. Het masterplan voorziet de vervanging en vernieuwing van de gebouwen in de vestiging Hospitaalstraat. Het DBFM-project heeft tot doel zoveel mogelijk leerlingen over te brengen en aldus ruimte vrij te maken in die vestiging waardoor verdere realisatie van het masterplan mogelijk wordt.

In het bouwproject moeten dan ook zoveel mogelijk lokalen kunnen gerealiseerd worden. Gezien de oppervlakte hiervoor relatief beperkt is, wordt er geopteerd voor een zo compact mogelijke indeling. Het nieuwe gebouw moet ruimte bieden voor 800 leerlingen (17 leslokalen algemene vakken, 1 polyvalente ruimte, 2 leskeukens en een bistro-ruimte die aansluit bij beide keukens) en de nodige sanitaire voorzieningen. De lokalen zullen hoofdzakelijk gebruikt worden door leerlingen van de 3de graad TSO en BSO.

LAT Architecten-ARTE voert voor dit project de architectuuropdracht uit. Jan De Nul NV-Van Laere neemt bouw en 30-jarig onderhoud op zich.

Volg ons

Algemene foto's