Regina Pacis Instituut

Brussel
Projectnummer
106-000.V
Adres
Magnolialaan 2, 1020 Laken
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Aannemer THV
Jan De Nul - Van Laere
Specifieke Aannemer
Van Laere
Architect
TV IEA & PLUS office Udt
In gebruik
2.400 m2
Oppervlakte
475
Leerlingen

Zowel de kleuterschool als het secundair van het Regina Pacis Instituut in Laken (Brussel) heeft nood aan uitbreiding om alle leerlingen te kunnen huisvesten. In een eerste fase zal er een uitbreiding boven op het bestaande gebouw A worden voorzien. Na een interne verhuis van de school naar deze uitbreiding zal, in een tweede fase, het oudste schoolgebouw worden gesloopt en vervangen door een nieuwbouw.

Het basisteam (onder leiding van TV IEA & Plus Office Udt) opteert voor een maximale functionaliteit en zo veel mogelijk klassen/lokalen binnen de grens van 2.402m².

De "sokkel" bevat de kleuterschool, ligt in het verlengde van gebouw A en organiseert de open ruimte. Ze scheidt de kleuterspeelplaats van de secundaire, ze verbindt de verschillende aanwezige niveaus (Pioenenstraat, Magnolialaan, Houba de Strooperlaan), ze breidt de beschikbare speelplaats op het dak uit en maakt de kleuterschool volledig gelijkvloers toegankelijk.

Net boven de sokkel is er een “open ruimte” die volledig beglaasd is en die de refter en leskeuken bevat. Deze functies zijn rechtstreeks verbonden met het speeldak en het leercentrum, secretariaat, onthaal in gebouw A.

Bovenop de refter wordt het volume verder omhoog getrokken en buigt het zich over het bestaande gebouw A. Deze bovenbouw bevat de klassen van de secundaire school.

Op 3 februari 2017 werd de eerste fase van dit project succesvol opgeleverd.

Volg ons

Algemene foto's