Koekelberg
Projectnummer
034-000.G
Adres
Félix Vande Sandestraat 17
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
GO!
Aannemer THV
CIT Blaton - Louis De Waele
Specifieke Aannemer
CIT Blaton - Louis De Waele
Architect
BOGDAN & VAN BROECK ARCHITECTS bvba
In gebruik
11.486 m2
Oppervlakte
1.200
Leerlingen

De vroegere gebouwen van de Unescoschool en KA Koekelberg (Brussel) waren verouderd en kwamen niet meer tegemoet aan de pedagogische eisen van vandaag. Daarom was er nood aan verandering op de site.

Scholen van Morgen investeert in een nieuwe campus voor de Unescoschool en KA Koekelberg, waarbij de bestaande gebouwen maximaal worden gerenoveerd en er een blok nieuwbouw wordt gerealiseerd. De totale oppervlakte nieuwbouw en vernieuwbouw bedraagt ongeveer 12.000 m². De gerealiseerde ruimtes zullen vooral dienstdoen als klas- en vaklokalen, refter en technische ruimte, maar ook een sportzaal van ruim 1000 m² verrijst.

De gebouwen worden doordachter ingeplant en omgeven door een groene rand. De verwarring en desoriëntatie van de vroegere campus worden omgevormd in leesbare en heldere ruimtes voor een kwalitatieve, flexibele, duurzame en betaalbare leeromgeving voor alle leeftijdscategorieën.

Dit project werd ontworpen door Bogdan en Van Broeck architects bvba. De aannemerscombinatie CIT Blaton - Louis De Waele voert de bouwwerken uit en staat in voor het onderhoud van het schoolgebouw.

Volg ons

Algemene foto's


Eerste schooldag Campus Unesco KoekelbergBekijk het album op Flickr

Open Wervendag 2017 - KoekelbergBekijk het album op Flickr

Werffoto's Campus Unesco KoekelbergBekijk het album op Flickr

Eerstesteenlegging KoekelbergBekijk het album op Flickr