Campus Hast

Hasselt
Projectnummer
409-000.V
Adres
Kleine Breemstraat 7, 3500 Hasselt
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Aannemer THV
Vlaamse Scholen van Morgen
Specifieke Aannemer
Cordeel - Kumpen
Architect
a2o architecten bv-cvba
In gebruik
14.000 m2
Oppervlakte
2.160
Leerlingen

We realiseerden een nieuwbouw van 14.000 m² voor Campus Hast (vroegere naam VISO Sint-Angela). Het project omvat lokalen voor afdelingen van het VTI campus Groenplein, ateliers hout en bouw voor het Technisch Instituut H. Hart en een nieuwe sporthal.

Het project is opgedeeld in 3 bouwvolumes: het hoofdgebouw met de praktijk- en leslokalen verdeeld over 4 blokken en 6 bouwlagen, het magazijn met sanitair blok onder een enorme trap waar leerlingen kunnen verpozen tijdens de pauze en een sporthal met 3 sportzalen. Elk studiegebied krijgt een zone met specifieke vaklokalen. Zo krijgt de school een zone met leskeukens, verzorgingslokalen en een studio voor het studiegebied personenzorg. 6 moderne labo’s biologie, chemie, fysica en natuurwetenschappen vullen de bovenste verdieping en worden de thuisbasis van chemie, industriële wetenschappen en techniek - wetenschappen. De handelsrichtingen krijgen een verkoopklas, taalklassen en computerlokalen. De houtateliers zullen uitgerust worden met de nieuwste high-tech houtverwerkingsmachines. Het bouwatelier laat bouwen toe op kleine en grote hoogte. Om helemaal “zen” te worden voorzien we op 3 niveaus kapsalons en schoonheidsverzorgingssalons.

Dit project omvat eveneens de aanleg van omgevingswerken zoals een overdekte speelplaats, open speelplaats, fietsenbergplaats, parkeer- en manoeuvreerruimte. Het ontwerp is van de hand van a2o architecten. De uitvoering gebeurt door Vlaamse Scholen van Morgen.

Volg ons

Algemene foto's


Open Wervendag 2016 - VTI & TIHH HasseltBekijk het album op Flickr

Werffoto's VTI & TIHH HasseltBekijk het album op Flickr

Eerste steen 409 HasseltBekijk het album op Flickr