Athena campus Heule

Heule
Projectnummer
010-000.G
Adres
Guido Gezellelaan 10
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
GO!
Aannemer THV
Interbuild NV-BAM Contractors NV
Specifieke Aannemer
BAM Contractors
Architect
TV BEAI-ARDUENNA
In gebruik
3.668 m2
Oppervlakte
400
Leerlingen

Op de site in Heule (Kortrijk) werden gebouwen opgetrokken voor Athena campus Heule (Technisch Atheneum) en voor De Dobbelsteen XL.

Voor het secundair werden ateliers voorzien voor de afdelingen bouw, auto, schilder- en decoratietechnieken, metaal, elektriciteit en drukkerij, telkens met bijbehorende magazijnen, klaslokalen en lockerruimtes. Deze ruimtes kunnen na schooluren gebruikt worden door het volwassenenonderwijs. De ateliers werden gebouwd ter vervanging van de bestaande ateliers en voldoen aan alle hedendaagse normen en noden.

De basisschool biedt plaats aan klassen en een polyvalente zaal, refter, administratieve lokalen, sanitair en drie klassen voor levensbeschouwelijke vakken. Een fietsenberging en een parking zijn voorzien, voor gebruik door beide scholen en door het volwassenenonderwijs.

Beide scholen zijn ondergebracht op één campus om de samenwerking en doorstroming van de leerlingen te bevorderen. Een gezamenlijk gebruik van dezelfde infrastructuur is een pluspunt voor beide scholen. Het doel van dit project was het creëren van een nieuwe campus die toekomstgerichtheid uitstraalt in een groene natuurlijke omgeving. Het nieuwbouwproject geeft een nieuwe uitstraling aan de school en een positief en aangenaam leefklimaat voor de leerlingen.

Architectenbureaus BEAI en Arduenna leidden het basisteam. Interbuild nv - BAM Contractors nv staat in voor de bouw en het 30-jarig onderhoud van de nieuwe infrastructuur.

Volg ons

Algemene foto's


Eerste steen 010 HeuleBekijk het album op Flickr