Annuntiata-Instituut

Veurne
Projectnummer
233-000.V
Adres
Vleeshouwersstraat 22, 8630 Veurne
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Aannemer THV
Juvalho
Specifieke Aannemer
Alheembouw
Architect
Architecten- en Ingenieursbureau D'Hondt bvba
In gebruik
1.522 m2
Oppervlakte
690
Leerlingen

Het Annuntiata-Instituut in Veurne bevatte een gedeelte dat in slechte staat was en werd afgebroken. De nieuwbouw die in de plaats kwam met de DBFM-formule bevat :

o Op het gelijkvloers : 2 didactische keukens, 1 portierslokaal, een bureau TAC, 3 bergingen, 1 LWS (Leef en Woon Situatie) lokaal, 1 sanitair voor personeel

o Op de 1ste verdieping : 2 lokalen Integrale Opdrachten, 1 verzorgingslokaal, 1 lokaal omgangskunde, 1 ICT (polyvalente) zaal, 1 technisch lokaal, 1 kantoor, 1 sanitair voor mindervaliden.

o Op de 2de verdieping: 1 verzorgingslokaal, 1 lokaal omgangskunde.

Het bouwprogramma is ondergebracht in een compact en rustig bakstenen volume. Het volume op 2de verdieping is teruggetrokken. De 1ste leskeuken op de hoek is als vitrine behandeld om de werking van de school zichtbaar te maken vanuit de straat en de school naar buiten open te trekken. Een accent is op de achtergevel toegevoegd door het gebruik van ramen met houten kaders en met een paar ingemetste raamopeningen. De plannen voor dit bouwproject zijn van de hand van Architecten- en Ingenieursbureau D'Hondt. Aannemersconsortium Juvalho voerde ze uit en staat vervolgens in voor het onderhoud van de nieuwe schoolgebouwen.

Volg ons

Algemene foto's