Virgo Maria

Merksem
Projectnummer
407-000.V
Adres
Terlindenhofstraat 220, 2170 Merksem
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Aannemer THV
Vlaamse Scholen van Morgen
Specifieke Aannemer
Willemen
Architect
Geurst & Schulze Architecten bv
In gebruik
1.901 m2
Oppervlakte
330
Leerlingen

Vrije Basisschool Virgo Maria is een school gelegen in Merksem, met als Inrichtende Macht Katholiek Onderwijs Regio Merksem.

Er wordt een nieuw gebouw gerealiseerd waarin de kleuterschool en het eerste leerjaar van de lagere school komen. Gezien de strikte stedenbouwkundige eisen, de specifieke kenmerken van het terrein en de wens van de school een compact gebouw te realiseren wordt de nieuwbouw op de plaats van het bestaande gebouw gesitueerd.

Een polyvalente zaal ligt centraal in het gebouw en vormt het hart van de school waarrond de verschillende clusters zijn geschikt. De clusters worden steeds gevormd door de twee of drie klassen van deze leeftijdsgroep en hebben een gezamelijke gangzone die als leerruimte kan ingezet worden. Het gebouw bevat bovendien een slaaplokaal, directieruimte, zorglokalen en leraarskamer. Aan de noordzijde heeft het nieuwe gebouw één bouwlaag, aan de zuidzijde loopt het op naar twee bouwlagen. Het dak loopt af van zuid naar noord waardoor de klassen een variabele hoogte kennen. Aan de noordzijde van het gebouw worden private tuintjes bij de kleuterklassen voorzien, aan de zuidzijde ligt een grote groenzone die als speelterrein wordt ingericht.

Geurst & Schulze Architecten ontwierpen dit schoolgebouw en de omgeving ervan. Aannemersconsortium Vlaamse Scholen van Morgen zorgt voor de bouw en het 30-jarig onderhoud.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Algemene foto's


Eerste steen 407 MerksemBekijk het album op Flickr