Ursulinen Mechelen

Mechelen
Projectnummer
236-000.V
Adres
Sint-Jacobstraat - Groenstraat , 2800 Mechelen
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Aannemer THV
IDIB
Specifieke Aannemer
IBO nv
Architect
Label Architecten
In gebruik
5.018 m2
Oppervlakte
1.870
Leerlingen

Op de bestaande site van de Ursulinen in Mechelen wordt in 2 fasen een nieuwbouwproject gerealiseerd: in fase A langsheen de Sint-Jacobstraat en in fase B in de Groenstraat. Blok fase A (opp. 3136 m²) zal omvatten: een ondergrondse fietsenstalling voor 750 fietsen, een sportzaal met kleedkamers, wetenschapslokalen en klaslokalen, een polyvalente ruimte/refter en de nodige technische en sanitaire lokalen. Een ruime toegang biedt plaats voor lockers. Het gebouw is naar concept en gebruik energiezuinig en beschikt over een overdekte ruimte. In het kader van open school moet de passant vanop het openbaar domein zicht krijgen op het binnengebied van de school.

Blok fase B (opp. 1882 m²) zal omvatten: een gymzaal met kleedkamers, administratieve lokalen, klaslokalen en de nodige technische ruimten, berging en sanitaire voorzieningen. De ruime toegang geeft ook hier zicht op het binnengebied van de school. Verder wordt een overdekte fietsenstalling van ongeveer 120 fietsen en een overdekte speelplaats voorzien.

Label Architecten zette de wensen en noden om in een geschikt ontwerp. Op 11 april 2018 werd de eerste fase van dit project succesvol opgeleverd.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Webcam


Algemene foto's