Sint-Dimpna

Geel
Projectnummer
049-000.V
Adres
Laar 1- 3, 2440 Geel
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Aannemer THV
Juvalho
Specifieke Aannemer
Hooyberghs
Architect
Architectuurstudio Herman Hertzberger – Studio Plus Architecten TV
In gebruik
2.000 m2
Oppervlakte

Dit bouwproject is een gemeenschappelijk project van het Sint-Dimpnacollege en de gesubsidieerde vrije basisschool Sint-Dimpna, die beide op dezelfde campus zijn gelegen. De scholen maken deel uit van twee verschillende inrichtende machten, maar zijn in de praktijk sterk verbonden.

Er was een oppervlaktenood voor de beide scholen op de campus, die eerst werd opgevangen met containerklassen en nu met een nieuwbouwproject.

Er worden twee nieuwe gebouwen voorzien van elk 1000 m². De nieuwbouw voor het Sint-Dimpnacollege bevat in hoofdzaak een polyvalente zaal (refter/studiezaal,etc.), 6 klaslokalen en sanitair. De nieuwbouw van de basisschool heeft een soortgelijk programma: een polyvalente sportzaal (met bijbehorende lokalen), 4 klaslokalen, een polyvalente kleutereetplaats, sanitair en berging. Dit wordt aangevuld met een overdekte buitenspeelplaats.

Architectuurstudio Herman Hertzberger- Studio Plus Architecten ontwierpen het nieuwe schoolgebouw; aannemerscombinatie Juvalho staat in voor de bouw en het onderhoud.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Algemene foto's