kOsh Campus Ieperstraat

Herentals
Projectnummer
064-000.V
Adres
Ieperstraat 5, 2200 Herentals
Routebeschrijving
Onderwijskoepel
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Aannemer THV
MBG-Atro
Specifieke Aannemer
MBG
Architect
CONIX RDBM Architects
In gebruik
9.924 m2
Oppervlakte
1.000
Leerlingen

kOsh herstructureerde haar campussen in Herentals en daarin kaderde deze nieuwe campus aan de Ieperstraat die de leerlingen van de eerste graad en centrale diensten van kOsh herbergt. De oppervlakte van de nieuwbouw bedraagt 9.924 m², werd ontworpen door CONIX RDBM Architects en adviseurs en wordt uitgevoerd door THV MBG-Atro.

Alle vaktechnische lokalen zijn vanop de speelplaats te bekijken en ook binnen in het gebouw kozen school en architecten voor veel glas. En toch biedt de campus tegelijkertijd veel geborgenheid. De speelplaats voelt aan als een klein en gemoedelijk dorpsplein. De bruggen tussen de 2 bouwvolumes creëren enerzijds overdekte speelplaatsen en anderzijds extra ruimte op de verdieping. Zo vind je zowel een geborgen zitkuil onder de trappen, als een extra speelplaats op het dak, voorzien van pingpongtafels.

Campus Ieperstraat is een echte “School van Morgen”, een school die op allerlei vlakken met de nieuwste technologie gebouwd werd: warmte-koudeopslag, ventilatiesystemen met aanwezigheidsdetectie en CO2-detectie en kunststoftapijt.

Volg ons

Algemene foto's


Open Wervendag 2016 - kOsh HerentalsBekijk het album op Flickr

Werffoto's kOsh HerentalsBekijk het album op Flickr