Leerlingen werken mee op de grootste scholenwerf van Vlaanderen

22 september 2016

In deze laatste fase van de bouwwerken voor Campus Beringen, het grootste project van Scholen van Morgen, kunnen leerlingen meewerken aan de realisatie van hun eigen school.

Het Spectrumcollege, Interbuild en Afgevaardigd Bouwheer AG Real Estate laten zo'n 50 leerlingen van de 3de graad Hout, Houtbewerking en Lassen-Constructie van Bovenbouw VTI hun zelfgeproduceerde meubels, buitenbanken en stapelrekken monteren.

In samenspraak met de werfverantwoordelijken en onder begeleiding van de leerkrachten zullen de leerlingen de meubels, buitenbanken en stapelrekken die ze de voorbije twee schooljaren samen met hun leraars geproduceerd hebben, in de nieuwe lokalen monteren. De ontwerpen werden afgestemd met architectenbureau OSAR Architects, zodat ook dit meubilair perfect in het concept van de campus past. Dat leerkrachten L.O., Godsdienst, Frans van het VTI enz. bij de productie betrokken werden, gaf het project nog extra glans.

De afdeling Lassen-Constructie heeft de voorbije jaren zo’n 75 robuuste zitbanken geproduceerd, die deels langs de publiek toegankelijke delen geplaatst worden. Ook hier werd het ontwerp van OSAR gevolgd. Verder bouwde de afdeling de inrichting van het centrale magazijn van de campus uit met speciaal ontworpen rekken voor allerhande materialen. Voor banken en rekken werd in totaal bijna 6 ton ijzer verwerkt.

“Dit project past perfect in het technisch onderwijs nieuwe stijl,” zegt Erik Vranken, die vanuit het Spectrumcollege mee alle werken van nabij opvolgt, “Het geeft onze leerlingen de kans maximaal ervaring op te doen op de werkvloer, met respect voor de organisatie en de veiligheid.”

> Lees meer over het project

> Bekijk de laatste foto's van de werf

Blijf op de hoogte

Volg ons

Campus Beringen 3 maanden voor opleveringBekijk het album op Flickr