Kies op Open Wervendag uit 14 Scholen van Morgen

25 april 2016

Laat je op 22 mei verrassen door onze veelzijdige werven! Nooit eerder werden in Vlaanderen zo veel scholen gebouwd ... Twijfel dus niet, maar kom op zondag 22 mei één van de vele Scholen van Morgen-werven bezoeken. Krijg alvast een voorsmaakje op YouTube. En houd de komende weken onze website en sociale media goed in de gaten voor meer updates!

Klik snel door naar jouw provincie om te weten welke werven in de buurt te bezichtigen zijn:

Antwerpen
Limburg
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen

Antwerpen

kOsh Campus Ieperstraat wordt een transparante, modern ingerichte eerstegraadscampus. Via een interactieve rondleiding langs diverse infopunten krijg je deskundige uitleg van het werfteam. Wat is architectonisch beton? Waar staat WKO voor? Hoe ziet een leslokaal van de toekomst eruit? Meer tekst en uitleg op 22 mei!

Te midden van een parkgebied komt een gloednieuwe basisschool bestaande uit drie gebouwen (lagere school, sporthal en kleuterschool). De lagere school en sporthal zijn in opbouw. Meer nog, de gebouwen bevinden zich in de afwerkingsfase. Op 22 mei vang je via een uitgestippeld parcours een glimp op van de nieuwe lokalen.

In Borsbeek bouwen we een schoolgebouw van 7000 m² voor het secundair onderwijs en een nieuw polyvalent gebouw van 1000 m² met refter en turnzaal voor de basisschool. Momenteel is de secundaire school in volle aanbouw. Hoe dat eruit ziet, ontdek je op 22 mei via een uitgestippeld traject op de werf. Mis het niet!

Sint-Lutgardis krijgt binnenkort moderne klas- en vaklokalen, een hedendaags open leercentrum, praktijklokalen voor de studierichting ‘schilderwerk en decoratie’ en burelen. Op 22 mei bevindt de werf zich gedeeltelijk in ruwbouw- en gedeeltelijk in afwerkingsfase. Hoe dat eruit ziet, ontdek je zelf via een parcours op de werf.

Limburg

Hier bouwen we lokalen voor het VTI campus Groenplein en ateliers hout en bouw voor het TIHH én een sportcomplex. De volledige ruwbouw uit prefab betonelementen zal te bewonderen zijn, alsook de eerste gevelmetselwerken. Daarnaast kan je ontdekken hoe de afwerking van gipskartonwanden gebeurt en je kan eens rondkijken in een modelklaslokaal.

Dit omvangrijke project bevindt zich in de eindfase. In september is het zover, dan wordt de campus een nieuwe leer- en leefplek voor 1000 kinderen tussen 2,5 jaar en 18 jaar. Toch al een beetje ongeduldig? Kom dan naar de Open Wervendag en vang al een glimp op van het eindresultaat!

TISM, 'een school voor wetenschap en techniek', dat kan je wel zeggen! De nieuwe school van meer dan 10.000 m² omvat niet alleen klas- en administatrielokalen, maar ook totaal ingerichte ateliers, technisch uitgerust met de nieuwste machines en snufjes. Zo komt er een industriële lasafdeling, schrijnwerkerij en mechanica-afdeling.

Oost-Vlaanderen

Dit bouwproject is uniek vanwege de combinatie van nieuwbouw en renovatie. Tussen de te behouden gevels komt een nieuwbouw, waarbij de competitiesportzaal meteen in het oog springt. Voorts omvat het project een open leercentrum met refter en keuken en een administratieve cluster. De ruwbouw van dit bijzondere project is te bezichtigen op 22 mei.

Verscholen tussen de Gentse gevels ligt het 140-jaar oude Sint-Lievenspoortklooster. Het klooster wordt gerenoveerd en gerestaureerd tot een school voor 200 leerlingen uit het buitengewoon onderwijs. Zo wordt de oude kapel omgebouwd tot een turnzaal ... Op de binnenkoer werd de bestaande constructie afgebroken en vervangen door een nieuwbouw polyvalente ruimte en passerelle. Een bijzonder project!

Op deze site komt een schoolgebouw met volledig nieuwe kleuterschool en nieuwe leslokalen en open leercentrum voor de secundaire school. Ook komt er een gloednieuwe sporthal. Geloof het of niet, maar in dit gebouw vind je geen rechte hoeken. Dat ontdek je zelf op 22 mei!

Vlaams-Brabant

Aan Heverleebos verrijzen moderne schoolgebouwen voor het basis- en secundair buitengewoon onderwijs. De campus wordt opgedeeld in 3 elementen: schooltjes (3 gebouwen), de haven (sportzaal en ondergrondse parking) en een ateliergebouw. In de zomer werd het ateliergebouw al opgeleverd en op 22 mei krijg je de kans om door de andere gebouwen te wandelen, die dan in volle opbouw zijn.

West-Vlaanderen

In Wingene-Zwevezele heerst een echte bouwwoede. Momenteel lopen er 4 Scholen van Morgen-werven. Verscholen achter bestaande gebouwen, verrijst in de Pastorijstraat een nieuwe school opgebouwd uit 2 vleugels die de speelplaats omarmen. Een van de vleugels krijgt de functie van 'brede school'. De muzische arena met een betonnen tribune wordt het hart van de school. Op 22 mei krijg je rondleidingen door het gebouw.

Op de campus Kortrijk Weide komt een nieuwbouw voor 6000 cursisten. Op de werf zijn de verschillende uitvoeringsfasen zichtbaar zodat je elk aspect van de opbouw kan bekijken. De grote uitkraging aan de inkom, het gevelmetselwerk in reliëf en de complexe ruwbouw maken een bezoek de moeite waard! Binnenin is de afwerkingsfase gestart, dus je kan in primeur ontdekken hoe de lokalen er straks uitzien.

Volgend schooljaar nemen de 1400 leerlingen van het O.L.V. Hemelvaart hun nieuw schoolgebouw en schoolrestaurant in gebruik. Op 22 mei wordt het schoolgebouw dat zich in de afwerkingsfase bevindt opengesteld voor het grote publiek. Ontdek dus nu al hoe het auditorium, het atrium en de lokalen eruit zien. Wist je trouwens dat dit project gebouwd is volgens de principes van een passiefbouw? We vertellen er meer over op 22 mei.

Je merkt het, van nieuwbouw tot renovatie, volledig nieuwe campussen, kleine tot zeer grote projecten, ruwbouw- tot afwerkingsfase, doordachte ontwerpen en bijzondere bouwtechnieken, …

Je krijgt het allemaal te zien op 22 mei tussen 10 uur en 17 uur tijdens Open Wervendag, gratis en zonder inschrijving. Tot dan!

Blijf op de hoogte

Volg ons