3 nieuwe scholen gebruiksklaar voor nieuwe schooljaar

24 augustus 2015

Op 1 september openen nog eens 3 nieuwe Scholen van Morgen hun deuren. Het Sint-Claracollege in Arendonk, het Sint-Eduardusinstituut in Merksem en BuBaO Sint-Gregorius in Gentbrugge zijn sinds half augustus klaar voor gebruik. In totaal zullen 1700 leerlingen op de eerste schooldag een van deze campussen binnenwandelen door een nieuwe schoolpoort.

Sint-Claracollege Arendonk (project 100) - opgeleverd op 14 augustus

Voor het Sint-Claracollege in Arendonk werden de verouderde prefablokalen vervangen door een hypermoderne nieuwbouw met onder meer 32 polyvalente klaslokalen, een refter en keuken, een polyvalente zaal en ook administratieve ruimtes en een vergaderzaal. Markant architecten ontwierpen het schoolgebouw en aannemer Van Laere stond in voor de bouwwerken. Op 14 augustus overhandigde de aannemer de sleutels en tekende het Sint-Claracollege voor het gebruik van het nieuwe gebouw. Vanaf die dag is Van Laere nog gedurende 30 jaar verantwoordelijk voor onderhoud van het schoolgebouw.

Het Sint-Claracollege haalde zelfs al de kranten met haar "ultramoderne nieuwbouw": in alle klassen is het traditionele krijtbord immers vervangen door een digitaal schoolbord. Lees het artikel in Gazet van Antwerpen.

Sint-Eduardusinstituut Merksem (project 290) - opgeleverd op 14 augustus

Op diezelfde dag, 14 augustus, kon ook de inrichtende macht van het Sint-Eduardusinsituut in Merksem tekenen voor haar nieuwe school. In dit project realiseerden we, dankzij hasa architecten en aannemer Hooyberghs, een nieuwbouw van 2.500 m². Nu is de school voorzien van 2 moderne gebouwen met onder andere klas-, vak- en labolokalen, een ruime refter, lokalen voor administratie en een sportzaal. Met andere woorden: Sint-Eduardus is helemaal klaar voor de toekomst!

BuBaO Sint-Gregorius Gentbrugge (project 168) - opgeleverd op 18 augustus

BuBaO Sint-Gregorius in Gentbrugge is de jongste telg van de Scholen van Morgen-familie. Hasa architecten voorzag voor dit schoolgebouw administratieve ruimtes, klaslokalen op maat van kinderen met specifieke noden en ook voldoende ruimte om te spelen. Aannemer Van Laere voerde de plannen uit en laat haar vlag fier wapperen boven de afgewerkte nieuwbouw. Intussen liet ook de inrichtende macht Broeders van Liefde weten verheugd te zijn over de goede en stipte voltooiing van dit bouwproject en over de inzet.

Op YouTube nemen we je op sleeptouw met de GoPro en kan je mee binnenkijken in dit nieuwe schoolgebouw!

Naast deze 3 kersverse scholen, verwelkomen ook 3 andere Scholen van Morgen op 1 september voor het eerst leerlingen en leerkrachten. Eerder deze zomer beëindigden we namelijk de werken voor de ateliers van Campus Woudlucht Heverlee (eerste fase van project 006), Schakelschool Kuringen (project 048) en De Buiteling Paal (project 033).


Blijf op de hoogte

Volg ons

Algemene foto's


168 Gentbrugge: klaar voor opleveringBekijk het album op Flickr

100 Arendonk: countdownBekijk het album op Flickr