25 scholen opgeleverd: meer dan gewoon klaslokalen?

19 januari 2016

Gisteren leverden we de 25ste School van Morgen op. Tijd om even stil te staan bij de realisaties tot nu toe.

De 25ste school, BuO De Triangel in Lovendegem, voorziet accomodatie voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. De school voor basis- en secundair onderwijs is uitgerust met aangepaste klas- en vaklokalen, sportzaal en refter.

Niet alleen in Lovendegem, maar ook in veel van onze andere projecten, voorzien we meer dan enkel een schoolgebouw. Refters met ergonomisch meubilair, klaslokalen voorzien van wifi en smartboards, professionele auditoria, moderne sporthallen en volledig uitgeruste werplaatsen zijn vaak de paradepaardjes van deze scholen van de toekomst.

Eerste uitrusting: scholen in actie!

Leskeukens, technologielokalen en laboratoria, werkplaatsen, klas- en reftermeubilair.

Voor het VTI Veurne bouwden en onderhouden we een nieuw ateliergebouw van 3300 m². Hier vinden de afdelingen mechanica, lassen, auto, ... hun nieuwe werkplaatsen. Bekijk de leerlingen in actie in hun nieuwe habitat in deze video!

Sportinfrastructuur: van speelse turnzaal tot competitiesporthal

Sporten onder het gewelf van een gerenoveerde kapel? Of met verschillende groepen tegelijk in dubbele sporthal? Of een speelse turnzaal op maat van kleuters? Ontdek de al gerealiseerde sportinfrastructuur voor uiteenlopende scholen op Flickr.

Verschillende scholen stellen de nieuwe sportnfrastructuur naschools open. Als voorbeeld bij uitstek geldt Sporthal 't Groenhof in Oudenaarde, een dubbele sporthal van 2486 m². Gerealiseerd in samenwerking met de stad, voor gebruik door de lagere en middelbare scholen overdag, en door de stad en haar sportverenigingen 's avonds, tijdens weekends en vakantiedagen.

Auditoria en theaterzalen voor véél toeschouwers

Verschillende scholen binnen het programma kozen voor de realisatie van een auditorium, theaterzaal of polyvalente zaal geschikt voor véél toeschouwers.

Uiteraard had bijvoorbeeld de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt een moderne zaal nodig voor haar voorstellingen. Maar ook onder andere het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder (foto) of Campus Leerhaven in Antwerpen. Of wist je al dat Rik Torfs, rector van de KU Leuven, de aula van het Sint-Claracollege in Arendonk eigenhandig goedkeurde?

Klik door naar het fotoalbum en kijk mee.

Blijf op de hoogte

Volg ons